logo De Werkverzetter

Gertjan van Maanen
Tel. 06-22369773Beschoeiing

Houten beschoeiing


Wat is een beschoeiing? Een beschoeiing is vaak een grondkering van hout of kunststof die in slootkanten of oevers wordt geplaatst. Op deze manier kan voorkomen worden dat de oevers afkabbelen of instorten. Door het aanbrengen van een beschoeiing kan er ook niveauverschil gemaakt worden in bijvoorbeeld uw tuin of een stadspark. Het aanbrengen van een beschoeiing kan van wezenlijk belang zijn voor het behoud van bijvoorbeeld uw tuin, akker of eiland.

Het aanbrengen van beschoeiingen is vaak een hele klus, maar u heeft dan ook wat! Bij oevers voorkomt het schade terwijl toepassing in tuinen of parken de kwaliteit uw tuin of van het park sterk vergroot wordt. Ook in de bouwsector worden beschoeiingen gebruikt langs wanden van bouwputten, voornamelijk om droog te kunnen werken.

Soorten beschoeiing

hardhouten beschoeiing


Beschoeiingen kunnen gemaakt worden van hout, beton, gerecycled kunststof of staal. Van oudsher wordt hout vaak toegepast. De voorkeur gaat dan uit naar hardhout omdat dit minder snel wegrot. Houten beschoeiingen worden ook wel aangeduid met de term betuining. Tegenwoordig wordt ook gerecycled kunststof toegepast in de vorm van platen die aan houten of stalen palen bevestigd worden. Beschoeiing is geen artikel waar een standaardprijs voor te geven is. Dit hangt af van de materiaalkeuze, bereikbaarheid, de hoogte van de kerende hoogte en nog een aantal zaken. Voor beschoeiing geven wij een globale richtprijs van ongeveer €10,= per decimeter kerende hoogte per werkende meter.

Damwand

kunststof beschoeiing; damwand


Een damwand is een grond- en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit losse elementen (planken of panelen) die door middel van een gronddichte en in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding (genoemd 'slot' bij stalen damwanden) met elkaar zijn verbonden. Betonnen en stalen beschoeiingen worden in de vorm van damwanden aangelegd en kunnen ook in grotere lengte geleverd worden zodat diepere kanalen met beschoeiing kunnen worden uitgevoerd. Vaak is in dit geval dan ook sprake van een grondkerende constructie. Ook voor damwand is een artikel waar geen standaardprijs voor te geven is. Dit hangt af van de materiaalkeuze, bereikbaarheid, de hoogte van de kerende hoogte en nog een aantal zaken. Een globale richtprijs hiervoor is €20,= per decimeter kerende hoogte per werkende meter.

Wat betekent een keuze voor De Werkverzetter?


Inmiddels hebben wij ruime ervaring in het beschoeiingwerk. Dat stelt ons in staat om de diverse mogelijkheden met u door te nemen en een op uw situatie toegesneden offerte uit te brengen! Laat u overtuigen en neem contact met ons op!

Een keuze voor De Werkverzetter betekent dus:"De Werkverzetter, sterk in beschoeiingwerk!"